Vet du hur talartiden ser ut i era möten?
Nu går detta att mäta med appen Gendertimer där du med några enkla klick kan mäta vem som får mest taltid på era möten. Ett sätt för att kunna jobba systematiskt med taltiden i era möten.

Appen två symboler, en för man och en för kvinna. För att kunna mäta fördelningen trycker du på ”kvinnoknappen” respektive ”mansknappen” beroende på vem som pratar. Du lägger även in hur stor del av gruppen som är kvinnor och hur stor del som är män och utifrån detta räknar Appen ut hur många procent som respektive kön pratar.

På tal om jämställdhet så släppte Ledarna nyligen en rapport ”DAGS ATT ÖPPNA DÖRRARNA TILL DE HÖGSTA CHEFSNIVÅERNA” som visar att år 2031 kommer Sverige att ha lika många kvinnor som män som är chefer. Och vi får vänta så länge som till 2065 innan vi har lika många kvinnor som är vd:ar. Så varför inte börja skapa jämställdhet något som du deltar i nästan varje dag: mötet.