Häxan & Fyren har nu glädjen att välkomna vår nya Kreativa administratör, Vilma Lingslunde, till vår mötesfokuserade vardag. Det är extra kul att berikas med ögon från de yngre, de som har andra erfarenheter och insikter än oss som varit yrkesverksamma i många år vid det här laget.

Vi passade på att ställa tre frågor till Vilma om möten, yrkeslivet och hur hon ser på digitaliseringen. Så här svarade Vilma, hur skulle du svara?

1. Efter några år i yrkeslivet, vad fascinerar dig mest?
Jag tycker det är intressant hur människor i alla åldrar möts och lär av varandra. Man kan vara så olika i ålder och var man kommer ifrån men att man möts i till exempel arbetsuppgifter och att vara jämlika varandra i det och att slippa bli dömd som ”ung tjej”. Hur både yngre och äldre kan lära av varandra utan att den äldre dömer mig, det fascinerar mig!”

2. Vad tänker du på när jag säger ordet ”möten”?
”Komplext! Och väldigt intressant! Givande och utvecklade och det finns ofta ett verkligt behov av att mötas. Känslan när man kommer ut ifrån ett möte, oavsett om det är sämsta eller bästa mötet, så tar man med sig en upplevelse eller känsla. I skolan och alla de projektarbeten vi gjorde, hade vi många möten som inte alls behövts. Som skapade en frustration att ”jag vill hellre vara hemma och göra jobbet”.

Mina yrkesmässiga möten har inte varit några riktiga möten fast de hade behövt vara det, där man sitter öga mot öga istället för, som det alltid blivit, att det blivit en ”5-minutare över kaffet”. Och då på en arbetsplats som verkligen behövt det, som även cheferna vet, men då har man valt att inte ha några möten alls. Av rädsla för vad som då ska komma upp. Det blir så fel och onödigt. Om möten skulle vara tydliga så skulle de ju bli bra.”

3. Vi i Häxan & Fyren fokuserar just nu extra på digitaliseringen, vad tänker du är den största möjligheten för företag med att den sker?
”Möjligheten finns verkligen att man kan nå så stora massor på så enkla sätt! Alla är uppkopplade typ hela tiden och att då vara där, att man syns, även om det är bara för en sekund kan ge resultat. Teknikens möjligheter finns ju också på så många olika nivåer, olika avancerade, och det är ett viktigt beslut att som företag fatta: hur avancerad teknik behöver vi så att den blir tillgänglig och använd. Att det är anpassat för varje företags behov.

Om man förstår och kan använda tekniken har det digitala oändliga möjligheter!”

Läs mer om Vilma här >>